2020-10-28

Eksperimentas: Tarptautinis MA

 Panelės Yerin patarimu nusprendžiau padaryti eksperimentą (na toks čia ir eksperimentas) ir palyginti Lietuviškąjį MA ir Angliškąjį, tad pastarąją savaitę praleidau analizuodama angliškosios versijos ypatumus.


Safyrai

 Vos pabaigus apmokymus išmetė tokią lentelę:
Taigi taip, pataikiau prisijungti geru metu, tačiau lietuviškoje versijoje perkant safyrus bet kokiu būdu pridedama 100% premija, todėl manau, jei perkate safyrus angliškoje versijoje laimite.  Bet kiti, su mokėjimais susiję dalykai, taip pat krito į akį. Tai buvo skiltys "užsidirbti safyrų" ir "specialūs pasiūlymai". Šių dalykų tikrai nėra lietuviškoje versijoje.

Na specialių pasiūlymų imt, mano nuomone, neapsimoka. O kas nenori leisti pinigų ant žaidimo kaip ir aš, gauti nemokamų safyrų yra tikras džiaugsmas. Tačiau ir čia teko nusivilti, nes, kad ir ką dariau, kad ir kur registravausi safyrų taip ir negavau:(. Tikiu, kad gerai pasiknisus tikrai galima jų gauti, bet tuo metu neturėjau nei laiko, nei noro.

Taip pat pastebėjau, kad kai kurios panelės (na, jų pasitaiko visur) yra tikrai labai išlaidžios. Perka ne tik naujosios kolekcijos rūbus už safyrus, bet ir šiuo metu esančio žemėlapio žaidimo naujas vietas bei ėjimus.

Balsavimas

Palyginus su lietuviškaisiais podiumais, balsų pas kiekvieną savo podiumo lydere yra dvigubai ar net daugiau. Tiesa, prisijungusių merginų taip pat. Jei Lt versijoje prisijungusių merginų vos 300, tai En versijoje vos ne 4000!
 Pats balsavimas yra toks pats, tik, podiumų siekti trukdo didelė konkurencija. 
Taip pat paklausus panelių, kaip geriausia siekti trofėjų, jų atsakymai buvo tokie:

Bandyk aplankyti visas paneles esančias paprastojo podiumo, būsto ir FTV top sąrašuose.Visada palik žinutes/komentarus, kurių pati norėtum sulaukti, suasmenink jas.Panelės pastebi, kai tu palieki komentarą be meilės ir rūpesčio.Podiumų siekimas - didelis darbas. Aš buvau labai patenkinta ir pagaliau galėjau atsipūsti, kai baigiau jų siekti.Taip pat man pasisekė patekti į topą vien su draugių ir kitų žmonių  pagalba.Gaila, neturėjau mane palaikančio klubo, bet visada yra malonu, kai tau padeda ir motyvuoja didelė grupė panelių! Sėkmės - Nickydemus


Patekti į top 3 yra labai sunku, bet įmanoma. Ką turi daryti, tai balsuoti už paneles kuo daugiau, leidžiant joms žinoti paliekamu komentaru ar žinute. Įsidėmėk, kad palikti tokius komentarus kaip "max balai, atbalsuota, +3, aplankyta" ir t.t. yra griežtai draudžiama. Už tai gali būti nubausta užtildymu arba gali būti užbaninta neribotam laikui. Geriausia pasakyti panelėms už kurias balsuoji, kad tau patinka jų stilius/būstas arba tiesiog palinkėk joms geros dienos. 
- Ladygold


Iš ėsmės, turi sunaudoti visą turimą komentarų (100) ir asmeninių žinučių (100) dienos limitą. Tą gali padaryti siųsdama gražias, draugiškas ir neįkyrias žinutes. Geriausia išsiųsti jas pirmąją naujos serverio dienos valandą. Bet to gali neužtekti. Tu turi tapti tokia populiaria, kad panelės, kurių tu nesi mačiusi/aplankiusi, pradėtų už tave balsuoti teigiamai. Noras balsuoti už tave turi ateiti joms pačioms, nes prašyti/maldauti balsų negalima. 
Iš to ką aš patyriau - kuo ilgiau tu būsi top reitinguose, tuo dažniau tave pastebės įvairios panelės.
-Thyriah


Komentarai po panelių profiliais, mano nuomone, labai mieli.  Šis dalykas man labiausiai patiko angliškoje versijoje. Beveik visos (negaliu rašyt, kad visos, bet kitokių panelių nepastebėjau) panelės yra labai draugiškos, mielai padedančios. Visos linki geros dienos ir likti saugioms, rašo mielus komentarus apie panelės išvaizdą, skleidžia body positivity. Kitaip nei lt versijoje, kur komentarai dažniausiai būna "balai", "max", "baliukai, laukiu pas save". Čia panelės tikrai griežtai laikosi ir gerbia žaidimo taisykles.

Podiumuose galima pamatyti tikrai įdomių derinių, tokių, kurių lietuviškoje versijoje daugelis nedrįsta, ar nenori užsivilkti pvz.: visas permatomas derinys iš anksčiau buvusios kolekcijos. 
Taip pat FTV podiumuose labai retai pamatysi  gotiško stiliaus makiažą ir aprangą, kurią lt versijos FTV podiume galima  matyti vos ne kasdien...


Pokalbiai

Pokalbių kambariai angliškoje versijoje tikrai labai aktyvūs. Kadangi stengiausi susirasti klubą kuo anksčiau, parašiau būtent čia. Atsakymą gavau per tą pačią minutę. Panelė parekomendavo su mano lėlytės vardu (pasivadinau Ciber) susijusį klubą. Deja, tuo metu, mano statistikos buvo per mažos patekti net 100 lygio nepasiekusio klubo, o ką kalbėti apie dar geresnį... Nenukrypstant nuo temos, pokalbių kambariai buvo tokie aktyvūs, kad, kai pradėjo erzinti einančios žinutės, nedelsiant iš jų išėjau. Dažniausiai tokie aktyvūs jie būdavo, kai kažkas su kažkuo susiginčydavo. O šiaip, dažnai į juos rašo tą patį, ką ir lietuviškoje versijoje: labas, ką veiki, kaip jautiesi ir pnš. Taip pat kambariuose yra griežtos taisyklės, kurių nesilaikant būni užtildytas, panašiai kaip lt, tik griežčiau.

Statistikos

Gan greit už akių užkliuvo, kad dauguma panelių į statistikas žiūri tikrai rimtai. Aišku, pasitaiko visokių, tačiau mačiau, kad kai kurios 10 lygio nesiekiančios panelės turi užsikėlusios statistikas iki 100 ir dar daugiau! Na, lt versijoje tai tikra retenybė... 

Klubai

 Klubo, kaip ir minėjau anksčiau, pradėjau ieškoti vos pabaigusi apmokymus. Padaviau prašymus į daugiau nei 20 klubų ir tikrai neblogų, tačiau atsakymo nesulaukiau. Supratau, kad be normalių statistikų (o mano statistikos tuo metu buvo apie 30) nieko nebus. Taip pat supratau, kad taikiau į tikrai didelius vandenis (visi klubai buvo 150+ lygio), tačiau jau iš lt versijos žinojau, kad tokie klubai yra aktyviausi ir surinkti medžiagą blogui taip bus papraščiausia. Paskaičius daugelio klubų aprašymus, supratau, kad dauguma reikalauja bent 50+ statistikų su sąlygą, kad jos bus užkeltos iki 100 greitu metu.
 Pastebėjau, kad dauguma klubų tinklapių turi skiltį "Tips and Tricks". Tenais galima dažnai rasti informaciją apie statistikų kėlimasi kas, mano nuomone, klubo narėms turėtų būti tikrai naudinga informacija.
Galiausiai, mane priėmė į klubą. Ir net labai gerą (200 lygis)! Žaidimas sektis pradėjo trigubai geriau. Klubo prezidentė ir narės mane priėmė labai šiltai, nepaisant to, kad mano statistikos buvo labai žemos. Tiesa, klubo pokalbiai kiek pasyvūs, bet, manau, čia priklauso nuo klubo.

Iš tiesų, tikėjaus daugiau. Tikėjausi, kad dauguma narių bus prisijungę, o klubo pokalbiai netils, bet, tikriausiai, turėti 200 lygio klubą čia nėra tokia retenybė, kaip lt versijoje...

Vakarėliai

Gaila, pati į vakarėlius nepatekau, tad neteko patirti angliškos versijos vakarėlio dvasios, tačiau tai nesustabdė manęs sužinoti kas juose vyksta! Panelės, kurių paklausiau apie vakarėlius, atrašė štai ką:

Vakarėliai... Mes tenais turime daug linksmybių ir įdomių pokalbių. Gaila, kad nėra naujų nuotakų... Visgi mes turime keletą vakarėlių priešaky! 
Vakarėliuose pilna temų, kuriomis kalbamės: muzikos, maisto gamybos, žaidimų klausimai... Kai kurios panelės savo vakarėliuose rengia viktorinas palinksminti svečiams.
Vakarėliai - tai tikrai gera vieta mados arenoje...
 Na, o su išlaidumu būna įvairiai: kai kurios žaidėjos išleidžia daug brangakmenių, kad sukurtų kažką įpatingo ir unikalaus, o kai kurios ir ne tiek daug. Na, o kam išleisti daug  pinigų/laiko ant safyrų, jei yra įmanoma sukurti linksmą vakarėlį ir neišleidžiant nei vieno!
- Eva Adamova

Vakarėliai ir jų pokalbiai via būna įvairūs. Muzikos, žaidimo temos, viktorinos, kas vyksta pasaulyje.. Kartais pokalbių gali nespėt skaityti, lengva praleisti žinutę skirtą tau. Patys pokalbiai dažniausiai vyksta tarp draugių, kitos tyli, bet neretai užsikuria karštos diskusijos. Dabar dažnai kalbama apie virusą, panelės teiraujas viena kitos kaip joms sekas, ką veikia. Žaidžiami tokie žaidimai kaip: atspėk dainą, parašyk žodį iš pvz.: M raidės. Matoma nusiskundimų apie persistengėles misijose, panelių, kurios neperskaitė vakarėlio taisyklių ir prašančių nuotraukos 1000  kartų. Yra ir dėmesio trokštančių panelių, kurios bando susiginčyti su kitomis.
Vis dėl to vakarėliuose reikėtų vengti: politinių ir religinių temų, keiksmažodžių, reklamų ir nepagarbos kitiems.
-Katherine_Amara

Kai kuriuose vakarėliuose verda karštos diskusijos, kai kuriuose pilna vaikų kalbančių nesamones ir kai kurie pokalbiai yra labai juokingi. Viskas priklauso nuo svečių skaičiaus ir jų amžiaus, na, ir vedėjos -Evienne

Taigi, kaip suprataum, visi vakarėliai yra skirtingi ir daug nesiskiria, nuo lietuviškosios versijos, tik lt versijoje nemačiau panelių, kurios savo vakarėliuose rengtų žaidimus.

Bendravimas

Dauguma panelių čia tikrai pozityvios, tačiau į tai labai nesigilinau, kadangi daugiausiai bendravau su gidėmis. O iš jų sužinojau daug įdomių dalykų. Viena gidė pasisakė ir apie pozytivumą angliškoje versijoje, pasirodo ne viskas ten rožėm klota...:

Čia taip pat yra daug nemandagių panelių. Jei pažaistum čia ilgiau, sutiktum tikrai nedraugiškų panelių -  jų čia yra ištisi klubai. Dabar jos elgiasi geriau nei anksčiau, nes daugelis iš jų buvo nubaustos, bet tą padaryti adminei užtruko daugiau kaip metai! Mes turime vaikų žaidžiančių šį žaidimą, jie tikriausiai mano, kad blogas elgesys su kitais daro juos kietais/suaugusiais. Buvimas gide reiškia, kad matau daugiau nei tik tokio tipo elgesį, tačiau, kadangi čia yra daugiau žaidėjų, greičiausiai pamatysi gerai besielgiančias žaidėjas.

Taip pat turi prisiminti, kad adminės yra buvusios žaidėjos, tad jei, žaidėjos natūralios peštukės, žaidime gali praslysti bet kokios patyčios. Iš tiesų, turėjau vieną adminę iš ispaniškosios versijos, kuri nepagailėjo laiko ir iškniso vieną dalyką, kurį padariau blogai, vien tam, kad galėtų mane nubausti. Ji surado, kad  prieš du metus, kad vieną kartą, netyčia prisijungiau prie mados arenos per feisbuką. Su lėlyte, kurią atsitiktinai sukūriau, niekada nežaidžiau, jai nebuvo duotas vardas ir ji neturėjo jokių statistikų, nes aš išėjau iškart. Adminė nubaudė mane už kelių lėlyčių turėjimą dvylikai valandų. Šiame serveryje taip pat turime vieną adminę, kuri turi savo klubą, nors to negalima. Ji turi pranašumą pažiūrėti kaip baigsis klubo kova jai net neprasidėjus. Nesakau, kad ji taip daro, tačiau nenustebčiau...


Ar verta?

Apsilankyti šioje versijoje tikrai verta! Čia jūs turite galimybę išvysti kaip rašyti komentarus nepažeidžiant žaidimo taisyklių, sutikti ir pabendrauti su tikrai labai draugiškom panelėm (lietuvaitės irgi draugiškos, bent kiek joms rašiau dėl podiumų, atrašė, padėjo). Panelės taip pat turi galimybę įstoti į tikrai gerus klubus, kurių statistikos beveik pilnai užkeltos, na ir aišku, tobulinti savo anglų kalbos įgūdžius! 

Na čia ir baigiasi mano analizė, sėkmės žaidime!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą