2020-10-28

Atnaujinimai

  Artėjantis žaidimo atnaujinimas gąsdina, bet tuo pačiu ir domina paneles. Šiame įraše apžvelgėme būsimus atnaujinimus, apklausėme paneles ir pasidalinome jų nuomone čia. 


ŽAIDIMO DIZAINAS:
Vienas pirmųjų dalykų, kuriuos pamatysite įėjus į naująja panelę - pasikeitęs žaidimo dizainas. Ir pasikeitęs ne tik dizainas, bet ir pats žaidimas. Susigaudyti žaidime prireiks laiko, nes daugumą dalykų pakeitė kiti, o atsiradę nauji dalykai kelią sumaištį. 

Taigi kaip matome atsirado naujos mėlynos energijos, jų reikia teisėjaujant grožio konkurse. Vip parduotuvė pakeitė vietą, dabar ją galima rasti prie laimės rato. Drabužinė, būstas ir gyvūnėliai taip pat pakeitė vietą, juos dabar galima rasti paspaudus ant namo ikonėlės. Dolerius gauti dabar bus kaip niekad sunku, nes jų gaunama tik teisėjaujant/dalyvaujant grožio konkurse, susirenkant iš būsto, pereinant lygį, iš laimės rato, dienos užduočių (visas įveikus gaunama smaragdų). Smaragdai rinksis taip pat sunkiau, nes jų bus galima gauti tik iš dvikovų.
Energiją skirtą dvikovoms galima bus kaupti iki 99vnt, tad jei turite daugiau, jos bus konvertuotos į mėlynasiąs. 
Statistikų kėlimosi būdas nepasikeitė, pasikeitė tik jų ikonėlės. Pasiekus 200k dolerių ir 2000 mados taškų ribą kainos daugiau nekils, pasiekusioms šį limitą viskas aukščiau jo bus grąžinta, kad panelės susideliotų statistikas pagal naujas kainas. Kalbant apie statistikas, populiarumo priedus dabar gauti bus kiek paprasčiau, nes jie kainuoja dolerius, tačiau yra pasikeitę ne tik jų įkainiai, bet ir jų duodami priedai, bei veikimo laikai: 
30% veikia 8h - 5 safyrai, 
15% veikia 8h - 2 safyrai,
 15% veikia 4h - kainuoja dolerius (kainos priklauso nuo lygio)


Mieste taip pat neišvengta atnaujinimų. Vietoj FTV darbų pastato - Grožio konkursas. Panaikintas žvaigždžių namas ir kiaulė taupyklė, nors, manau, šitų dalykų niekas ir nepasiges bei panaikinti vaikinų klubai. Dabar kelias link sužadėtuvių bus daug lengvesnis. Gaila, bet dovaną galima nusiųsti tik už safyrus, todėl, manau reik atsisveikint su apranga iš pasiekimų už dovanas...




DIENOS UŽDUOTYS ir LAIMĖS RATAS:

Atlygiai už visas užduotis yra doleriai (pagal lygį), o įvygdžius visas užduotis prizas - 10smaragdų.
Dienos užduotis galite pamatyti paveikslėlyje ↓

Laimės rato prizai išliko beveik tokie patys: mados arenos energijas pakeitė grožio konkurso mėlynosios energijos.

GROŽIO KONKURSAS:
Atsinaujinus žaidimui mūsų mylimas FTV darbų pastatas pranyks ir vietoje jo išdygs kitas, visiškai kitokios paskirties pastatas. Jame reiks vertinti arba būti vertinamam pagal aprangą. Manau, šis konkursas yra šiokia tokia nesėkmė, nes bandyta sumaišyti MA su kitu žaidimu "Covet Fashion".
Dauguma panelių net nežiūri į temą, o kūrėjai gerai neapgalvojo viso veikimo. Priešininkės gali būti bet kokio lygio (pvz.: 5lvl vs 36lvl), kas yra labai nesąžininga mažesnio lygio atstovei.

Visgi po atnaujinimų tai yra pagrindinis dolerių gavimo šaltinis. Dolerių gausi tiek teisėjaudama, tiek laimėdama, tik reikia nepamiršti jų susirinkti iš skilties "Rewards and challenges", kur yra rašoma visa tavo dalyvavimo istorija.
Jog galėtum teisėjauti, tau reikės Grožio konkurso (mėlynųjų)  energijų. Jos atsistato kas 15min. 

Teisėjaudama gauni dolerių (suma priklauso nuo lygio) ir 2 Grožio konkurso bilietėlius,  kurių tau prireiks, jog galėtum varžytis/dalyvauti. Surinkus 99 bilietėlių limitą turi juos išleisti dalyvaudama konkurse, nes kitaip nebeleidžiama teisėjauti.


TEISĖJAVIMAS:
Paspaudus „Teisėjauti“ tau išmes dvi žaidėjas. Turėsi 20s pasirinkti (paspausti ant žaidėjos), kuri geriau apsirengė pagal temą.
Kai išsirinksi tau labiau patinkančią panelę, išmes abiejų žaidėjų profilius ir tavo atlygį.


DALYVAVIMAS:
Dalyvavimas kainuoja vieną bilietą, kurį laimi teisėjaudama. Tada turi sulaukt žaidėjos, su kuria varžysies, ir žaidėjos, kuri teis.
Kai teisiantis žaidėjas pasirinks, jums išmes rezultatus: žalia reiškia laimėjai, raudona - pralaimėjai. Jei laimėjai, gausi dolerių. Kas tave teisia išlieka paslaptimi...


MADOS ARENA:
Mados arenoje irgi atsirado pilna naujienų. Nebebus galima pasirinkti priešininkės, kovosime prieš tą patį lygį, todėl tokių dalykų, kaip mažo lygio panelių su dideliomis statistikomis, nebebus. 

Oranžinės energijos  yra skirtos kovoti mados arenoje. Gali užsidėti prieš kovą POP priedų arba pasikelti statistikas.

 
Priešininkė, vienodo lygio žaidėja, parenkama automatiškai, pasirinkti negalima. Laimėtoja žalia. 
Energija kaip ir senėsnėje versijoje atsistato kas 15 min. (Kažkiek neteisinga, kad fotosesijose gaudavom 2 smaragdus kas 10 min, o čia gausim 1 kas 15min...)
Laimėjus atlygis = 1sm ir patirties taškai.  

Pralaimėjus arba lygiųjų atveju atlygis = 1 - 2 sm dulkės.

Surinkus 10 smaragdų dulkių, jas automatiškai iškeičią į 1 smaragdą. VIP parduotuvėje  gali pasižiūrėti, kiek jau turi surinkus dulkių.

LAIMINGOSIOS KORTOS: 
Laimingųjų kortų atlygiai kiek pasikeitė. Po atnaujinimų bus galima laimėti: smaragdų dulkių, dolerių, rūbų, energijų, POP priedų, grožio konkurso bilietų bei safyrų.

PODIUMAI ir KONKURSAI:
Pasikeis ir visi podiumai, panelės jau surinkusios visus trofėjus vėl turės tikslą juos rinkti, tačiau jau nevisai tokiu pat būdu kaip anksčiau. 
 Prieš atnaujinimą surinkti trofėjai taip pat niekur nedings, jie bus matomi žaidėjo profilyje, skiltyje „Apie“ kartu su naujaisiais „Mėnesio podiumo“ trofėjais.

NAUJI KONKURSAI:
Mados arenos konkursas - laimėtojos nustatomos pagal pergalių skaičių Mados arenoje. Atsinaujina kas savaitę antradienį. Varžomasi tarp tam tikro lygio žaidėjų, todėl yra didesnis šansas laimėti.
„Beauty pageant“ a.k.a Grožio konkursas - laimėtojos nustatomos pagal pergalių skaičių Grožio konkurse. Atsinaujina kas savaitę antradienį. Varžomasi tarp tam tikro lygio žaidėjų, todėl yra didesnis šansas laimėti.
Šiuos konkursus laimėti turi galymybę visi, tad, manau, šis atnaujinimas buvo į naudą.

Mados arenos ir Grožio konkursų prizai (bonusai) priklauso nuo panelės lygio (karūnos):







Mėnesio podiumas- laimėtojos nustatomas pagal profilio reitingą. Atnaujinamas kas mėnesį, balsavimas toks pat kaip ir bet kokiame podiume, tik nėra neigiamo vertinimo. Balsavimas nekainuoja nieko.
 Tiesa, komentarus rašyti bus daug sunkiau (ne tai, kad sunkiau, bet LABAI nepatogu), nes jie jau nebe apačioje, o juostoje viršuje. 

Prizai:



KLUBAS:
Klubuose pasikeitimai tikrai dideli. Panaikinti/pridėti trofėjai, pasikeitę įgūdžiai ir panaikinti modelių talentai. Dabar maksimalus klubo lygis bus nebe 200, o 350, o, kad užkelti klubą iki maksimalaus lygio, reikės pakloti tikrai daug resursų...
Ateityje superpanelės komanda planuoja dar didesnius pasikeitimus klubuose, tad nežinia ko dar tikėtis...

Panaikinti trofėjai: maximali (oranžinė) energija, greitesnis (oranžinės) energijos atsistatymas, daugiau dolerių mados dvikovose. 

Nauji trofėjai:
Maximali grožio konkurso (mėlynoji) energija  

+3             +2             +1


Greitesnis energijos atsistatymas: grožio konkurso (mėlynosios) energijos taškai auga greičiau:

3min.        2min.        1min


Daugiau dolerių iš teisėjavimo ir dalyvavimo grožio konkurse:

+15%    +10%    +5%

Klubo įgūdžiai: paliktas tik svetingumas, o populiarumas išskaldytas į atskiras dalis.
 

GROŽIO SALONAS:
Grožio salone neatsirado labai didelių pasikeitimų, tačiau buvo pridėti kai kurie seni, laikini bruožai ir šukuosenos. Jie yra prieinami visoms žaidėjoms, jų kainos yra nemažos, tačiau prieinamos.
Išsisaugojant pakeitimus grožio salone nebereikia susimokėti 100 dolerių mokesčio.
No description available.

PREKYBOS CENTRAS:
Prekybos centro, pasikeitimai irgi neaplenkė. Visi rūbai suskirstyti pagal kategorijas, o visos smaragdų kainos perskaičiuotos į dolerius. Deja, kas prisipirko daiktų už smaragdus, jie nebus grąžinti. Manau, labai gerai, kad iš rūbų parduotuvės galima nueiti tiesiai į baldų, tai sutaupo laiko ir nereikia blaškytis.


Tiek drabužių, tiek baldų parduotuvėse galima peržiūrėti daiktus, kurie atsirakins kitame lygyje. Taip pat, jei nėra noro laukti, galima juos atsirakinti už 20 safyrų.


BUTIKAS
Butike galima rasti laikinąsias kolekcijas. Gaila, bet viskas jose kainuoja vien mėlynuosius ir žaliuosius akmenėlius. Vienu metu galima prekintis trejose parduotuvėse, aišku, dvejos yra užrakintos ir joms atrakinti reikia leisti safyrus ir smaragdus, tačiau kolekcijas galima peržiūrėti ir neatrakinus (mano nuomone, labai vertinga funkcija). Taip pat galima pakeisti visas kolekcijas, tačiau už tai irgi reikia mokėti.
Kolekcijos nemokamai atsinaujina kas savaitę.


DRABUŽINĖ:
Atnaujinta drabužinė suteikė džiaugsmo (bent jau man). Džiugino ne tik naujoviškas kambarys (ankstesni tapetai, grindys ir užuolaidos buvo paimti iš gilios senovės...), bet ir naujos funkcijos. Kaip ir parduotuvėje, viskas išskirstyta į kategorijas, galima bus ieškoti rūbų pagal spalvas, bet svarbiausia atsiras archyvas. Net nenusakysiu, kiek turiu nereikalingų rūbų, kurie maišosi mano lėlytės spintoje, todėl ši funkcija bus tikras išsigelbėjimas. Taip pat kita funkcija "mėgstamiausi" irgi labai palengvins žaidimą, nebereiks ieškoti dažnai nešiojamų rūbų. Tik gaila, kad į mėgstamiausius galima sudėti tik 10 rūbų, o netyčia įdėjus gerą rūbą į archyvą reiks jį ištuštinti visiškai...

VAKARĖLIŲ CENTRAS:
Pagaliau, po ilgo laukimo atsidarys vakarėlių centras. Deja, bet misijos ir jų atlygiai bus pasikeitę... Nebegausim nei dolerių, nei smaragdų, kas mano nuomone, yra labai neteisinga. Naujoje versijoje ir taip sunku bus gauti šių resursų, o vakarėliai būtų buvęs vienintelis išsigelbėjimas...
Vakarėlių laikas sutrumpėjo nuo 8 iki 4 valandų, o per dieną galės vykti iki 6 vakarėlių, tačiau jie negalės dubliuotis (na, bet žinom, kad tiek daug vakarėlių vienu metu lietuviškame MA nevyksta). Vakarėlio rengimo užduotys nesikeis ir (tikriausiai) kainos nemažės.

MISIJOS:
Vestuvėse yra ne tik individualios bet ir bendros misijos. Jų įvykdymo limitas 30min.
Atlygiai - mados taškai. 

Bonusai kas 15min. gali būti oranžinės ir mėlynos energijos, populiarumo priedai.

Individualios misijos gali būti tokios, kaip: nusifotografuoti su gyvūnėliu, parašyti komentarą kitos žaidėjos profilyje, atlikti veiksmą su vaikinu/sužadėtiniu, apsilankyti facebook puslapy.

Bendros misijos gali būti tokios, kaip: gauti mados taškų perkant daiktus, teisėjauti grožio konkurse, laimėti mados dvikovas, sunaudoti populiarumo priedus.

Misiją reikia per trumpą laiką įvykdyti gana nemažai kartų, tad visos dalyvės turi turėti prieš vakarėlį pasipildžiusios resursų (dolerių, energijų ir t.t.), jei nori gauti atlygį.



Interviu su Riha:
 
 Kas labiausiai patiko/nepatiko šiuose atnaujinimuose?
 Labiausiai patiko drabužinė ir atnaujintas prekybos centras. Taip pat butikas, tik jo minusai tokie, kad viskas už smaragdus arba safyrus, negali pats pasirinkti kokias kolekcijas atrakinti: gauni 3 savaitei laiko, viena nemokama, kita 20 smaragdų atrakinti, o trečia 20 safyrų - tai, mano nuomone, gan nesąžininga. Taip pat sunervino, kad baldai, panelės/vaikino bei gyvūnėlių drabužiai, kainavę smaragdus, dabar kainuoja dolerius, tai merginos, kurios išleidusios daug smaragdų, yra šiuo atveju nuskriaustos. Dar vienas minusas -  oranžinės dvikovos, kadangi negali pasirinkti prieš kokių statistikų kovosi, tai, mano atveju, bus daug pralaimėjimų, kadangi turiu 37 lygį ir mažas statistikas, tai greitai ten bankrutuosiu, nes vienintelis būdas užsidirbti smaragdų yra dvikovos ir visų dienos užduočių atlikimas.
 
 Tavo manymu, kas buvo vertingiausia atnaujinimuose?
 Toms, kurios nesusižadėjo, visas procesas bus žymiai spartesnis, kadangi labai pamažino skaičių, kurį reikia surinkt 😀 Širdelės berods. 

Ką žaidėjos (-ai) keistų atnaujinimuose? Iš to kiek žaidė po atnaujinimo, gal galėtų paspekuliuoti, koks žaidimas atrodys po laiko jų akimis? 
 Keisti tikrai reiktų daug ką labai, kadangi jau pasidarė visiškas pasityčiojimas ir pinigų melžimas iš žaidėjų. Aš manau, kad dauguma paliks žaidimą, nes bus tiesiog per brangu toliau tęsti žaidimą.

Kalbant apie sužadėtuves ir vestuves: 
Kokios užduotys bus? Kiek viskas kainuos? Ką bus galima įsigyti jas rengiant?
 Nedalyvavau ir ten nerengiu, tik žinau, kad 1000 vietų kainuoja 250 safyrų. Labai tikiuosi, kad bus pigiau (taip taip aš naivi) arba papildomi priedai užduotims nekainuos po 30k dolerių, nes jų ten yra ryškus deficitas.
 
 Gal gali plačiau papasakoti, kaip vyksta tas grožio konkursas dvikovų metu, kuomet laimi "gražesnė panelė". Kaip tai vyksta ir kaip į tai žiūri?
 O jezau, tas konkursas yra visiška nesamonė... Aš ten esu 12 lygio ir už pergalę konkurse gaunu 86 dolerius 🙂 už pralaimėjimą negaunu nieko. Už kitų merginų vertinimą po 60 dolerių ir 2 kuponus (jei jie taip vadinasi), kurie yra naudojami dalyvavimui konkurse. Ten būna tema, pagal kurią reikia rengtis, bet sakykim iš 11 panelių apsirengusios pagal temą būna 4 🙂 Tai merginos, kurioms statistikos kainuos 200k dolerių, kad ir aukštesnio lygio, taupysit jaučiu mėnesį 🙂 Nes ir 2k mados taškų pririnkt nebus taip paprasta .
 
 Dauguma sako, kad tai visai kitas žaidimas nei dabar, kaip tu tai vertini? Ar prisitaikei prie versijos?
 Priprast kaip ir pripratau, bet žaidimas iš tiesų visai kitas, ir labai bijau pereiti su savo lietuviška Riha į ten 🙂 Nes kaip sakiau, pasijaus ryškus smaragdų ir dolerių trūkumas man...
 
 Kokių atnaujinimų galėjo nebūt? Gal ko trūksta ar kaip tik per daug? 
Galėjo nenaikinti FTV: fotosesijų, darbo ir modelių.. Nes tikrai jų trūksta. Sakykim, kad grožio konkursas galėtų būti kaip karnavalo žaidimas, o ne pagrindinis dolerių šaltinis, nes tikrai ten uždirbami centai... Taip pat būsto ir paprasto podiumo galėjo nenaikinti ir žvaigždžių namo... Tikrai trūksta šių dalykų.
 
 Gal turi patarimų kaip greičiau prisitaikyti žaisti atnaujintą versiją? Kokių klaidų nedaryti?
 Kuo skubiau kelkitės per MA statistikas, taip pat aukokit dolerių ir maksimaliai kiek ko galit į klubo fondą, nes ten reikės iškelti klubą iki 350 lygio, o jo kėlimo kainos liko tokios pat.

Nuomonė iš tarptautinės versijos (daugiau išsamių nuomonių gauti nepavyko):

Man šis atnaujinimas nelabai patiko. Aišku, yra ir gerų dalykų: spintos archyvas, vaikinų atnaujinimas...
Bet dauguma kitų atnaujinimų man nepatiko. Aš už strateginį žaidimą, o čia strategijos nėra.  
Tu neturi daug šansų laimėti Mados Arenoje ar grožio konkurse nebent esi aukštesnio lygio, bet kažkaip reikia būti viename lygyje kurį laiką, kad pasikeltum statistikas reikalingas Arenai, o joje, net negali pasirinkti sau oponentės...   
Butike visos laikinos kolekcijos kainuoja brangakmenius, o grožio salone atsirado keletą naujų bruožų ir šukuosenų, bet jie nėra labai įspūdingi ir vėl gi, kainuoja brangakmenius. 
Manau, 4 valandų vakarėliai yra daug geriau, pati jau kurį laiką nesiprašau į juos, nes negaliu sėdėti prie kompiuterio ištisą naktį dėl laiko skirtumo (aš iš Australijos). 

Paklausus ką darys žaidėjai po atnaujinimo Evianne atsakė: 
Manau, viena pusė žaidėjų išeis (todėl gali būti, kad žaidimo komanda viską atstatys, bet šansai labai maži...), o kitai pusei žaidėjų iš pradžių atnaujinimas patiks, nes viskas kitaip, nauja, bet po to, kai žaidėjai pabandys varžytis arenoje, balsuoti, komentuoti ir supras, kaip sunku laimėti grožio konkursą, manau, jie nemėgs naujojo žaidimo taip pat, kaip ir aš. Žinau, man nebus taip sunku grožio konkurse tarptautinėje versijoje, nes esu aukšto lygio, tačiau ne kiekviena žaidė taip ilgai ir ne kiekviena turi prikaupusi tiek daug rūbų. Vis dėl to, galiu konkuruoti prieš 5-6 lygio paneles ir tai nėra sąžininga jų atžvilgiu. 
Iš tiesų, nesu tikra ar liksiu žaidime po atnaujinimo. Bandysiu surasti kažką, kas man patiktų naujoje MA, bet nesu tikra ar galėsiu... 
-Evienne

Tai tiek. Ką manote jūs apie atnaujinimus? Parašykite komentaruose!