2020-11-12

Mėnuo kaip metai

 Mėnuo kaip metai

Žydrė Dargužytė

Aprašymas:
Palikusi gerai apmokamą vadovės darbą viešųjų ryšių agentūroje ir geštalto psichoterapijos studijas, autorė išsikėlė sau asmeninį tikslą tapti įgulos nare turtuolių jachtoje. Lietuvės planui įgyvendinti prireikė nemažai sumanumo ir laiko, mat tarptautiniai konkursai į kajutės stiuardesės pareigas – milžiniški, o norinčiųjų daugiau nei laisvų pozicijų. Ne veltui juokaujama, kad šis darbas tik išrinktiesiems. Vėliau nuosavas namas, geras automobilis ir daugybė kitų gero gyvenimo atributų, gavus kontraktą jachtoje su įspūdingu atlyginimu, tampa ranka pasiekiami. Vis dėlto gyvenimas laive pareikalauja sumokėti didelę kainą – neretai sušlubuoja fizinė ir emocinė sveikata, o įtraukiantys meilės romanai tampa didžiausių intrigų priežastimi.
Asmeninė nuomonė: 
Taigi kažkur prieš metus tiksliai nepamenu kokioje laidoje išgirdau apie šios moters parašyta knygą, kuri paremta tikrais faktais ir siaubinga patirtimi. Iškart puoliau internete ieškoti šios knygos, skaityti atsiliepimus. Atsiliepimai buvo vien blogi, neva ji rašo tik apie save, bet gi tai jos knyga, apie jos patirtį, o ne kieno kito. Vistiek knygą nusipirkau, pirma kas paliko įspūdį, tai kad knyga parašyta kaip dienoraštis. Niekada nebūčiau pagalvojusi kaip sunku patekti į tokį darbą, knygoje puikiai paaiškinta ko jai prireikė, kad galėtų bent pretenduoti į tokią darbo vietą. Pasakojama kokie bendradarbiai ten buvo, koks darbas, ko reikia su savimi visada turėti. Man šią knygą skaityti tikrai nebuvo našta ar sunkus darbas. Jei jus domina, kažkieno patirtis tokiame darbe, iššūkiai, tikrai verta perskaityti ir nekreipti dėmesio į neigiamus knygos atsiliepimus. 

 Įrašą rašė Lelytė

2020-11-11

Žvaigždė

Žvaigždė

Jerry Spinelli

Aprašymas:

Ši knyga apie mergaitę Žvaigždę, kitokią negu visi, visur aplink sėjančią gerumą, savaip suvokiančią pasaulį, žmones, gamtą. Į tykią, pilką Mikos vidurinę mokyklą ji įsiveržia tarytum spalvų ir garsų uraganas. Mokyklos koridoriai tik ir ūžia: „Žvaigždė, žvaigždė“. 

Viena vienintele šypsena ji pavergia Leo Berloko širdį. Žaižaruojanti ir gyvybinga, ji pakeri visą mokyklą. Bet neilgam. Mokinių bendruomenei, įpratusiai vienodai rengtis, vienodai kalbėti, vienodai mąstyti, ji pernelyg nesuprantama, pernelyg kitokia. Galbūt ji ne viso proto, o gal ateivė iš kitos planetos? Todėl visi ją atstumia. Karštai trokšdamas netapti atstumtuoju ir pats, Leo bando paversti ją tokia, kokia ji būti negali: normalia. 

Patyręs pirmąją meilę, jis pažins ir pirmąjį skausmą, bet galbūt ir daug ko išmoks. Netgi po daugelio metų jis pastebės tai šen, tai ten sudygusius jos pasėto gerumo daigus. Ir išsaugos viltį... Tai puiki knyga mūsų laikų moksleiviams!

Asmeninė nuomonė:

Apie šią knygą galiu pasakyti, kad tai kitokia knyga paaugliams. Iš pradžių sunkiai skaitėsi, kol supratau kuo ši knyga išskirtinė. Šioje knygoje labiausiai sužavėjo tai, kad žmogus vardą pasikeičia tada kai išauga iš jo ir pasirenka vardą kuris tuo metu atrodo tinkamas. Knyga tikrai puiki, apie kitokią paaugle, kuri pasaulį mato kitokiomis akimis. Žvaigždė - išskirtinė mergina, kitokia nei visi vaikai aplink. Tą knygą verta paskaityti tiems kurie bijo būti kitokie, nors šioje knygoje mergina visi atstumia, mane jos išskirtinumas traukė. Knyga verta didelio dėmesio ir viso laiko skirto jai! 


Įrašą rašė Lelytė

2020-11-10

Būti (su) ragana

Būti (su) ragana

Lavisa Spell

Aprašymas:
Viskas prasideda nuo nelemto atsitiktinumo. Užsisvajojusi apie artėjančias atostogas Italijoje Klema nesuvaldo savo automobilio ir įvažiuoja į prabangią turtingo verslininko mašiną. Kadangi per darbus užmiršo apsidrausti, o gauna tik varganą atlyginimą, ji niekaip negali atsilyginti automobilio savininkui Deimonui. Šis grasina išsireikalauti iš jos tėvų, kad atlygintų žalą, nebent mergina sutiks priimti jo pasiūlymą: ji turi mesti savo darbą mokykloje ir įsidarbinti jo namuose tarnaite.

Neturėdama kitos išeities, Klema sutinka su pasiūlymu ir atvyksta gyventi ir dirbti į Deimono namus. Tačiau vadovo ir pavaldinės santykiai nėra tradiciniai. Deimonui nuolat tenka traukti į bėdas pakliuvusią Klemą, o mergina pradeda įtarti, kad griežtas darbdavio elgesys maskuoja šiltus jausmus.

Lyg to būtų maža, Klema sužino, kad yra prakeikta. Kas prakeikė merginą? Kodėl turėdama močiutę raganą ji gyvena kaip žmogus? Kas iš tiesų sieja Klemą ir Deimoną? Kuo baigsis jų netikėta pažintis?

Asmeninė nuomonė:
Mano nuomonė apie šią knyga labai gera. Suskaičiau per kelias dienas. Malonu buvo skaityti, kai daug veiksmo vyko Lietuvoje, buvo aprašomas Vilnius ir jo senamiestis. Knyga išsiskyrė tuo, kad buvo pasakojama apie demono ir raganos meilę, buvo protarpiais aprašomos praeities vizijos. Ragana be savo galių ir nieko neatsimena apie praeitį, tai labai jaudino, nes daug minčių atsitraukus nuo knygos būdavo apie tai ar ji atgaus savo galias. Buvo įterpta ir juodosios magijos. Knyga apie demoną ir ragana man buvo kažkuo kitokia, pirmą sykį skaičiau apie tokį derinį. Tikrai verta dėmesio knyga, lengvo turinio. Daug susikaupimo nereikalaujanti knyga.

 Įrašą rašė: Lelytė

DIEVAS visada keliauja incognito

 DIEVAS visada keliauja incognito
Laurent Gounelle

Aprašymas:
  Knygoje pasakojama istorija panardina į svaigią Paryžiaus vasaros atmosferą ir kviečia susimąstyti: kas gali paskatinti mus įveikti savo baimes, susikaustymą bei įpročius ir, kai gyvenimas nebeteikia džiaugsmo, priversti išsukti iš įprasto kelio? Įsivaizduokite – nepažįstamas žmogus išgelbsti jums gyvybę mainais už pasižadėjimą daryti viską, ko tik jis pareikalaus... jūsų paties labui. Priremtas prie sienos sutinkate ir atsiduriate padėtyje: regis, viskas ima slysti iš rankų... Jūsų gyvenimas – nebe jūsų valioje, tačiau daugeliu atžvilgių gerokai įdomesnis nei anksčiau! Vis dėlto pamažu apninka abejonės: ko iš tikrųjų siekia tas žmogus, kuris kišasi į jūsų gyvenimą? Kas jis toks? Ir kas tie paslaptingi jo aplinkos žmonės?

Asmeninė nuomonė:
 Mano nuomonė ši knyga tinka tikrai ne visiems, tai ne romantinė istorija, tai labiau motyvacinė knyga. Kai pradėjau skaityti knyga nebuvo labai įtraukianti, nes tai buvo pirmoji mano tokio tipo knyga, bet paskui pajutau ryšį ir perskaičiau per keletą dienų. Knygoje veiksmas vyksta iš vaikino pusės, kas yra kiek kitaip, bet puikiai tinka. Visas pasakojimas leidžia pačiam susivokti, ko nori gyvenime, duoda pasitikėjimo savimi patarimų. Knyga puikiai dėsto tai, kad visi esame lygus. Nenoriu labai išpasakoti knygos turinio, bet pabaiga tikrai bus netikėta! Knyga, kurią verta paskaityti, jei trūksta patikėjimo savimi:)


Įrašą rašė Lelytė

2020-11-09

Ką praleidau, kol miegojai

 Ką praleidau, kol miegojai

Colleen Hoover

Aprašymas:

„– Kokia jūsų tobulos santuokos paslaptis?

Senolis pasilenkė ir labai rimtai į mane pažvelgė.
– Mūsų santuoka nebuvo tobula. Jokia santuoka nėra tobula. Buvo laikai, kai ji beveik nuleido rankas. Ir dar daugiau kartų aš buvau netekęs vilties. Mūsų santuokos ilgaamžiškumo paslaptis yra niekada nepasiduoti abiem vienu metu.“
Kvin susipažįsta su Grehemu nelaimingiausią savo gyvenimo dieną. Būtent tada, kai atrodo, kad visas pasaulis tuojau subyrės į šipulius, įsižiebia viltis patirti tikrą meilę.
Tačiau prabėgus keletui nuostabių santuokos metų Kvin ir Grehemo laimė ima aižėti. Užgniaužtos nuoskaudos, neišsakytos mintys ir tyla kasdien juos gramzdina vis gilyn, kol galiausiai ima atrodyti, kad išeities tiesiog nebėra. Kvin ir Grehemas žino, kad tolesnį jų gyvenimą gali nulemti vos vienas sprendimas, kuris arba taps išsigelbėjimu, arba viską užbaigs. 

Asmeninė nuomonė:

Tai knyga tapusi "New York Times" bestseleriu. Manau, tai tokio tipo knyga, kuria reiktų perskaityti tiems kurie jau kitaip žiūri į gyvenimą, planuoja kurti šeima. Knygoje pasakojama apie problemas kurios gali ištikti porą, kad kartais kitos išeities be išsiskyrimo nėra, kaip reikia tarpusavy kalbėtis ir spręsti problemas. Mes bendras šeimos problemas laikome savyje ir į artimą žmogų žvelgiama lyg į svetimą, kartais reikia susitaikyti su tuo, kad kai kurie dalykai išeities neturi. Labai patiko, kad knygoje buvo rašoma skyriais, vienas skyrius apie dabartį ir kitas apie praeitį. Taip pat apkalbami santykiai su tėvais, kad tiems, kad nenori vaikų Dievas duoda, o kas be galo jų nori nesugeba turėti. Tai labai sukrečianti knyga, perskaičius dar ilgai apie ją mąsčiau, ar gali būti, kad ir mane užklups tokia problema, kaip susitaikyčiau su tuo. Patariu paskaityti tiems, kam tai aktualu, įdomu ar patinka sukrečiančios knygos. 


 

Įrašą rašė: Lelyte