2020-12-17

Poltergeistas

 Poltergeistas

Žanras: siaubo,trileris

Filmo aprašymas:

Jaunos Bowenų šeimos gyvenime džiugios permainos – jie kraustosi į naują namą. Jauki kaimynystė ir erdvūs kambariai buvo sena jų svajonė, tad pirmosios naujakurių dienos kupinos džiaugsmo ir gražios ateities vilčių.

Regis, viskas it sviestu patepta, tačiau namiškius pradeda stebinti keisti reiškiniai. Jaunėlės Medison kambaryje stūgstanti spinta pati varsto duris ir skleidžia keistus garsus. Iš pradžių vaikams tai kelia juoką, tačiau ilgainiui pradeda gąsdinti. Viskas pakrypsta dar šiurpesne linkme, kai vieną dieną Medison pradingsta skradžiai žemę.

Sunerimę tėvai į namus išsikviečia ekstrasensą. Šis paaiškina, kad naujasis jų namas pastatytas ant buvusių kapinių, todėl jį užvaldžiusios nerimstančios blogosios dvasios, kurios su savimi ir pasiėmė jų mažylę. Dabar šeimai teks suvienyti jėgas ir stoti į nuožmią kovą dėl mergaitės gyvybės.

Asmeninė nuomonė:

Šiek tik nusivyliau šiuo filmu, esu girdėjusi, kad čia pats baisiausias filmas, bet žiūrėjau jį antrą kartą ir nuomonė ta pati, labai pervertintas filmas. Turiniu nenuvylė, visai įdomus, bet yra daug panašių filmų. Kaip iš siaubo filmo laukiau daugiau. Kas nori pažiūrėt siaubo filmą, su paprasta istorija, nelabai bauginanti galite peržiūrėti šį. Vertinu 6,5/10.


Įrašą rašė Lelytė

2020-12-16

Jaunesnė

 Jaunesnė

Žanras: komedija

Serialo aprašymas:
"Jaunesnė" pasakoja apie staiga tapusią vienišą Niudžersio namų šeimininkę ir mamą, ankstyvame keturiasdešimtmetyje, kuri, negalėdama iš naujo pradėti karjeros, nusprendžia meluoti apie savo amžių ir sėkmingai pateikia save kaip dvidešimt-kažkiek-metę. Apsiginklavusi makiažu ir nauju gyvenimo aprašymu, ji laimi prestižinę vietą karščiausioje miesto leidykloje. Apsimesti jaunesnei nekenkia ir baruose, kur vaikinai rikiuojasi kaip niekada anksčiau.
Asmeninė nuomonė:
Tiesą sakant į šį serialą nedėjau daug vilčių, bet likau sužavėta. Serialo yra 6 sezonai po 12 serijų. Serijos trumputės apie 20 minučių. Susižiūrėjo labai greit. Toks jaunimui tinkantis serialas, kupinas nuotykių, įdomių draugysčių apipintu melo. Pagrindinė aktorė įsimyli per pus jaunesnį vaikiną, tikrai neatskleisiu kaip jiems seksis draugauti, bet bus visko. Serialas nėra sutelktas vien į merginą, jis rodomas iš visų pusių. Rodo daug vaizdo iš darbo leidykloje, kas labai įdomiai pateikiama serialo eigoje. Tikrai verta jį pažiūrėti, 7 sezono neišleis, tad pažiūrėjusios kiek nusivilsit. 

Įrašą rašė Lelytė

2020-12-15

Juodasis veidrodis

 Juodasis veidrodis

Žanras: Drama, trileris

Serialo aprašymas:
„Juodasis Veidrodis“ („Black Mirror”), tai serialas atskleidžiantis tamsiąsias technologijų puses, pateikiantis savo ateities viziją, kuri gali pasirodyti mažų mažiausiai niūri.
Asmeninė nuomonė:
Šis serialas tikrai verčia susimąstyti. Visos serijos skirtingos, jas reikia žiūrėti atidžiai, kad suprasti ką jomis režisierius norėjo pasakyti. Neslėpsiu, kai kurios serijos manęs neįtraukė visai, kai kurios buvo nekokios. Patiko, kad įtraukiamos ir dabartinės ir futuristinės problemos susijusios su technologijomis. Daug dalykų yra susiję su psichologija, todėl, kad juos suprastumėt patarčiau žiūrėti turint 16 metų. Vertinu 7/10

 
Amazon.com: Black Mirror series 3 [UK import, Region 2 PAL Format ...

Įrašą rašė Lelytė

2020-12-14

Begalinė meilė

 Begalinė meilė

Žanras: romantinis, drama

Filmo aprašymas:
1981-ųjų Frano Zeffirelli to paties pavadinimo filmo perdirbiniu esantis filmas „Begalinė meilė“ sukurtas remiantis Scotto Spencerio bestseleriu, pasaulį išvydusiu dar 1979-aisiais.
2014-ųjų „Begalinė meilė“ žiūrovą nukels į saulėtas Jungtines Amerikos Valstijas, kur 15-metė Džeidė (akt. Gabriella Wilde) vieną dieną sutinka kur kas vyresnį Deividą (akt. Alex Pettyfer). Ji – pavyzdinga mokinė, baltapūkė gražuolė ir turtingos šeimos pasididžiavimas. Jis – toli gražu ne pavyzdingas vaikinas, pasižymintis šiurkštoku būdu ir aistra automobiliams. Netikėtai įsiliepsnojusi jaunuolių meilė tampa draudžiama tiek visuomenėje įsigalėjusių standartų, tiek Džeidės šeimos, kuriai Deividas atrodo mažų mažiausiai tinkamu kandidatu į auksinės mergaitės širdį.
Uždrausta meilė tampa dar labiau geidžiama, todėl, nepaisydami draudimų, jaunuoliai mėgaujasi akimirkomis kartu, net nenutuokdami, jog jųdviejų priklausomybė gali tapti katastrofa. Ypač tada, kuomet šiems santykiams taip priešinasi abiejų pusių tėvai... Tačiau ar Džeidės ir Deivido meilė iš tiesų yra tokia nekalta? Juk kur kas už merginą vyresnis Deividas turi paslapčių iš praeities...
Asmeninė nuomonė:
Šis filmas man labai patiko, tokia įtraukianti istorija. Apie pirmą meilę ir kai tėvai yra prieš. Filmas labai tikroviškai atkartoja šiuolaikiškus paauglius ir jų gyvenimą, tai ką jie veikia. Visame filme įmanoma atrasti vietų kuriuose pats save galėtum įsivaizduoti, juk tai filmas būtent apie paauglius ir skirtas jiems. Kiekviena bent kartą esame prieštaravusios savo tėvams dėl kažko ko labai norime, čia mergina prieštarauja dėl pirmosios meilės, juk kai žmogus kažko labai nori, o čia dar ir myli, padarys viską 💓. Labai ramus, bet užburiantis filmas, kurį verta pamatyti kiekvienai panelei. Vertinu šį filmą 10/10. Tikrai visos pažiūrėkit! 
 
 
 
Įrašą rašė Lelytė

The Umbrella Academy

 The Umbrella Academy

Žanras: fantastinis

Serialo aprašymas:
Susivieniję po tėvo mirties, nepaprastų galių turintys broliai ir seserys, atskleidžia šokiruojančias šeimos paslaptis ir susiduria su grėsme žmonijos išlikimui.
Asmeninė nuomonė:
Serialas buvo įtraukiantis, juokingas, veikėjų istorijos tikrai įdomios. Didžiausia įspūdį tikriausiai paliko Klausas, nes jo veikėjas man labiausiai patiko (tikriausiai daugumai žiūrėjusių taip pat). Tačiau, galiu pasakyti, kad serialo pabaiga kiek nuspėjama, aš asmeniškai, praleidau visas dalis su Vanya ir jos vaikinu, nes jos buvo nuobodžios. Vertinu 8/10


The Umbrella Academy – Blackpool Sixth Sense Online
Įrašą rašė Lelytė

2020-12-13

Pinigų namai

 Pinigų namai

Žanras: veiksmo, kriminalinis

Serialo aprašymas:
Paslaptingas žmogus, pramintas Profesoriaus vardu, planuoja didžiausią visų laikų įvykį. Siekdamas įgyvendinti ambicingą planą, jis įdarbina aštuonių tam tikrų sugebėjimų turinčių žmonių gaują, kurie neturi ko prarasti. Tikslas yra patekti į Ispanijos karališkąją monetų kalyklą ir išspausdinti 2,4 milijardo eurų. Tam, kad tai padarytų, jiems reikia vienuolikos dienų nuošalumo, per kurį jiems teks susidurti su šešiasdešimt septyniais įkaitais ir elito policijos pajėgomis.
Asmeninė nuomonė:
Susidomėjau serialu karantino metu, kai facebook mirguliavo šio serialo nuotraukomis. Todėl susikaupiau ir nusprendžiau jį pažiūrėt. Siužetas iškart įtraukė, patiko, kad pagrindinių veikėjų charakteristikos labai aiškios. Žiūrėdama vis galvojau kaip įmanoma išmąstyti tokį genialų planą. Vis pagalvodavau kas būtų, jei Rio su Tokyo nebūtų įsimylėję. Tikriausiai profesoriaus planas vyktų vos ne idealiai... Mano manymu, serialas labai ištemptas, režisierius bandė išspausti iš jo kiekvieną minutę. Na, o ketvirtą sezoną sau labai susigadinau pamačiusi daug spoilerių...Taigi, serialas įtraukiantis, keliantis įtampa, tačiau kiek užtęstas, bet pažiūrėję tikrai nepasigailėsite. Vertinu 9/10:)


'money heist' Poster Print by geek holic | Displate
 
Įrašą rašė Lelytė

2020-12-12

365 dienos

 365 dienos

Žanras: romantinis, drama

Filmo aprašymas:
Massimas yra Sicilijos mafijos šeimos narys, o Laura - pardavimų direktorė. Ji nesitiki, kad kelionėje į Siciliją bandydama išgelbėti savo santykius, Ją pagrobs Massimas ir duos 365 dienas įsimylėti jį.
 Asmeninė nuomonė:
Taigi, filmo aprašymas nėra labai išsamus ir ilgas. Kadangi tai romantinis filmas nusprendžiau jį pažiūrėti. Pusė filmo buvo vien erotiniai vaizdai 😅. Pati filmo pradžia buvo įtraukianti ir labai įdomi, bet vaizdas toliau tikrai skirtas buvo ne man. Jei patinka tokio tipo filmai, tada tikrai verta pažiūrėti, yra ir vietų kurios sukausto, kuriuose žiūrėjau ištempus akis. Man asmeniškai filmas būtų patikęs, jei nebūtų tiek erotinių vietų. Vertinu 7/10. Gero žiūrėjimo!


Įrašą rašė Lelytė

Aistros kaina

 Aistros kaina

Žanras: veiksmo,drama,romantinis

Serialo aprašymas:
Feratas - šaltakraujis nusikaltėlis, nė nedvejodamas galintis atimti žmogui gyvybę. Asli - romantikė, savo profesijai atsidavusi gydytoja, norinti visiems padėti. Juos, skirtingus tarsi diena ir naktis, sujungia negailestingas likimas. Gydytojos Asli gyvybę gali išgelbėti tik rūstus ir niekuo nepasitikintis Feratas. Gyvybės kaina - santuoka. Ar santykiai, prasidėję baimę ir ašaromis, gali padovanoti meilę? Ar romantiškoji Asli pažadins šilumą rūstaus Ferato širdyje ir jausminga istorija taps laimingos meilės legenda?
 Asmeninė nuomonė:
Man šis serialas buvo geriausias matytas turkų serialas. Visą serialą žiūrėjau įsitempus ir su ašaromis akyse. Kai žiūri ir galvoji, kad viskas bus gerai, o atsitinka kas nors blogo ir vistiek lauki geriausio. Labai patiko pagrindiniai aktoriai, išvaizdus, puikiai atliekantis savo vaidmenį. Labai jausmingas serialas, turi iš vis 96 serijas. Pavaizduoja daug meilės ir tuo pačių nepykantos jausmų ir įvykių. Gal daug kas pasakytų, kad labai banali istorija, bet šiame seriale ji buvo kaip tik tinkanti. Taip pat seriale parodoma ne tik, Asli ir Ferato meilė, bet ir jų šeimų ir aplinkinių santykiai. Serialą vertinų 10/10. 


Įrašą rašė Lelytė

2020-12-10

Mirties app'sas

 Mirties app'sas

Žanras: siaubo,trileris

Filmo aprašymas:
Išmanieji telefonai jau tapo neatskiriama mūsų gyvenimo dalimi. Tūkstančiai pačių įvairiausių programėlių mums padeda tvarkytis savo tvarkaraščius, užsisakinėti skrydžius, susirasti geriausią vietą gyventi ar pramogauti, reguliuoja mitybą, sportą, laisvalaikį ir romantinius santykius. O ar parsisiųstumėte programėlę, rodančią, kiek jums liko gyventi.

Ligoninėje sesele dirbanti Kvin (aktorė Elizabeth Lail) sužino apie naujausią išradimą, dėl kurio pasaulis eina iš proto – išmaniąją programėlę, kurią parsisiuntus telefone įsijungia laikrodis, rodantis tikslų gyventi likusį laiką. Pasidavusi visuotinei madai, Kvin taip pat parsisiunčia programėlę ir pamato, kad jai liko gyventi nepilnos trys paros.

Akivaizdu, kad tai – pokštas: juk mirties momento iš anksto nustatyti neįmanoma, tiesa? Tačiau Kvin nerimas sustiprėja, iš vieno kolegos išgirdus šiurpoką istoriją apie jo merginą, paslaptingai žuvusią būtent tuomet, kai išseko parsisiųstos aplikacijos rodytas laikas. Netrukus ir pačios Kvin gyvenime ima dėtis nepaaiškinami ir bauginantys dalykai, o paieška internete siaubą dar labiau sustiprina: pasirodo, kad visiškai sveikų žmonių, paslaptingai žuvusių būtent tuomet, kai pranašavo programėlė, yra ne vienas ir ne keli. 

 Asmeninė nuomonė: 
Siaubo filmų nelabai ir žiūriu, bet šis man patiko nebuvo labai baisus, bet su geru turiniu. Išties patiko visa filmo eiga, buvo kelios vietos kuriose išsigandau. Tokių kaip šis filmas žiūrėčiau ne vieną. Kaip supratau tai bus antra dalis. Kas nėra dideli mėgėjai siaubo filmų, drąsiai galite peržiūrėti šį, jei norite praplėsti akiratį kitokiais filmais, tikrai nenusivilsite. Filmą vertinu 10/10.

 
Įrašą rašė Lelytė

2020-12-01

Liuciferis

 Liuciferis
Žanras: kriminalinė literatūra

Serialo aprašymas:
Dievas surėdė, jog jis valdo danguje, o pragare siaubus varo puolęs angelas Liuciferis. Taip buvo per amžius... Bet nebėra. Liuciferiui velniškai įgriso pragaras ir jis paspruko iš požemių ir atvyko į žmonių pasaulį. Los Andželą. 2016-aisiais metais. Keisčiausia tai, kad velniūkštis ne vien įkuria klubą, mėgaujasi nuodėmingu, tačiau geru paprastųjų gyvenimu, tačiau rinkdamas prasiskolinusias sielas ir padeda paprastiems žmonėms. Padėjęs vienai merginai Liuciferis įklimpsta ne vien į nusikaltimą, tačiau tai tampa veik asmenine vendeta, kuri suveda su Los Andželo policijos detektyve. O ši pasirodo esanti kietas riešutėlis. Kartu jie suranda prasikaltusius ir tikslingai juos nubaudžia. Su lengvu velnionišku prieskoniu.

Asmeninė nuomonė:
Iš šio serialo nesitikėjau daug, bet klydau, labai puikus serialas. Yra ir romantikos ir demonų, žodžiu visko. Vertas dėmesio. Turi 4 sezonus, bet tikrai nenusivilčiau jei ir daugiau atsirastų, nepabostantis serialas. Kas nežiūrėjote, manau tikrai pabandykite. Vertinu 10/10


Įrašą rašė Lelyte

2020-11-12

Mėnuo kaip metai

 Mėnuo kaip metai

Žydrė Dargužytė

Aprašymas:
Palikusi gerai apmokamą vadovės darbą viešųjų ryšių agentūroje ir geštalto psichoterapijos studijas, autorė išsikėlė sau asmeninį tikslą tapti įgulos nare turtuolių jachtoje. Lietuvės planui įgyvendinti prireikė nemažai sumanumo ir laiko, mat tarptautiniai konkursai į kajutės stiuardesės pareigas – milžiniški, o norinčiųjų daugiau nei laisvų pozicijų. Ne veltui juokaujama, kad šis darbas tik išrinktiesiems. Vėliau nuosavas namas, geras automobilis ir daugybė kitų gero gyvenimo atributų, gavus kontraktą jachtoje su įspūdingu atlyginimu, tampa ranka pasiekiami. Vis dėlto gyvenimas laive pareikalauja sumokėti didelę kainą – neretai sušlubuoja fizinė ir emocinė sveikata, o įtraukiantys meilės romanai tampa didžiausių intrigų priežastimi.
Asmeninė nuomonė: 
Taigi kažkur prieš metus tiksliai nepamenu kokioje laidoje išgirdau apie šios moters parašyta knygą, kuri paremta tikrais faktais ir siaubinga patirtimi. Iškart puoliau internete ieškoti šios knygos, skaityti atsiliepimus. Atsiliepimai buvo vien blogi, neva ji rašo tik apie save, bet gi tai jos knyga, apie jos patirtį, o ne kieno kito. Vistiek knygą nusipirkau, pirma kas paliko įspūdį, tai kad knyga parašyta kaip dienoraštis. Niekada nebūčiau pagalvojusi kaip sunku patekti į tokį darbą, knygoje puikiai paaiškinta ko jai prireikė, kad galėtų bent pretenduoti į tokią darbo vietą. Pasakojama kokie bendradarbiai ten buvo, koks darbas, ko reikia su savimi visada turėti. Man šią knygą skaityti tikrai nebuvo našta ar sunkus darbas. Jei jus domina, kažkieno patirtis tokiame darbe, iššūkiai, tikrai verta perskaityti ir nekreipti dėmesio į neigiamus knygos atsiliepimus. 

 Įrašą rašė Lelytė

2020-11-11

Žvaigždė

Žvaigždė

Jerry Spinelli

Aprašymas:

Ši knyga apie mergaitę Žvaigždę, kitokią negu visi, visur aplink sėjančią gerumą, savaip suvokiančią pasaulį, žmones, gamtą. Į tykią, pilką Mikos vidurinę mokyklą ji įsiveržia tarytum spalvų ir garsų uraganas. Mokyklos koridoriai tik ir ūžia: „Žvaigždė, žvaigždė“. 

Viena vienintele šypsena ji pavergia Leo Berloko širdį. Žaižaruojanti ir gyvybinga, ji pakeri visą mokyklą. Bet neilgam. Mokinių bendruomenei, įpratusiai vienodai rengtis, vienodai kalbėti, vienodai mąstyti, ji pernelyg nesuprantama, pernelyg kitokia. Galbūt ji ne viso proto, o gal ateivė iš kitos planetos? Todėl visi ją atstumia. Karštai trokšdamas netapti atstumtuoju ir pats, Leo bando paversti ją tokia, kokia ji būti negali: normalia. 

Patyręs pirmąją meilę, jis pažins ir pirmąjį skausmą, bet galbūt ir daug ko išmoks. Netgi po daugelio metų jis pastebės tai šen, tai ten sudygusius jos pasėto gerumo daigus. Ir išsaugos viltį... Tai puiki knyga mūsų laikų moksleiviams!

Asmeninė nuomonė:

Apie šią knygą galiu pasakyti, kad tai kitokia knyga paaugliams. Iš pradžių sunkiai skaitėsi, kol supratau kuo ši knyga išskirtinė. Šioje knygoje labiausiai sužavėjo tai, kad žmogus vardą pasikeičia tada kai išauga iš jo ir pasirenka vardą kuris tuo metu atrodo tinkamas. Knyga tikrai puiki, apie kitokią paaugle, kuri pasaulį mato kitokiomis akimis. Žvaigždė - išskirtinė mergina, kitokia nei visi vaikai aplink. Tą knygą verta paskaityti tiems kurie bijo būti kitokie, nors šioje knygoje mergina visi atstumia, mane jos išskirtinumas traukė. Knyga verta didelio dėmesio ir viso laiko skirto jai! 


Įrašą rašė Lelytė

2020-11-10

Būti (su) ragana

Būti (su) ragana

Lavisa Spell

Aprašymas:
Viskas prasideda nuo nelemto atsitiktinumo. Užsisvajojusi apie artėjančias atostogas Italijoje Klema nesuvaldo savo automobilio ir įvažiuoja į prabangią turtingo verslininko mašiną. Kadangi per darbus užmiršo apsidrausti, o gauna tik varganą atlyginimą, ji niekaip negali atsilyginti automobilio savininkui Deimonui. Šis grasina išsireikalauti iš jos tėvų, kad atlygintų žalą, nebent mergina sutiks priimti jo pasiūlymą: ji turi mesti savo darbą mokykloje ir įsidarbinti jo namuose tarnaite.

Neturėdama kitos išeities, Klema sutinka su pasiūlymu ir atvyksta gyventi ir dirbti į Deimono namus. Tačiau vadovo ir pavaldinės santykiai nėra tradiciniai. Deimonui nuolat tenka traukti į bėdas pakliuvusią Klemą, o mergina pradeda įtarti, kad griežtas darbdavio elgesys maskuoja šiltus jausmus.

Lyg to būtų maža, Klema sužino, kad yra prakeikta. Kas prakeikė merginą? Kodėl turėdama močiutę raganą ji gyvena kaip žmogus? Kas iš tiesų sieja Klemą ir Deimoną? Kuo baigsis jų netikėta pažintis?

Asmeninė nuomonė:
Mano nuomonė apie šią knyga labai gera. Suskaičiau per kelias dienas. Malonu buvo skaityti, kai daug veiksmo vyko Lietuvoje, buvo aprašomas Vilnius ir jo senamiestis. Knyga išsiskyrė tuo, kad buvo pasakojama apie demono ir raganos meilę, buvo protarpiais aprašomos praeities vizijos. Ragana be savo galių ir nieko neatsimena apie praeitį, tai labai jaudino, nes daug minčių atsitraukus nuo knygos būdavo apie tai ar ji atgaus savo galias. Buvo įterpta ir juodosios magijos. Knyga apie demoną ir ragana man buvo kažkuo kitokia, pirmą sykį skaičiau apie tokį derinį. Tikrai verta dėmesio knyga, lengvo turinio. Daug susikaupimo nereikalaujanti knyga.

 Įrašą rašė: Lelytė

DIEVAS visada keliauja incognito

 DIEVAS visada keliauja incognito
Laurent Gounelle

Aprašymas:
  Knygoje pasakojama istorija panardina į svaigią Paryžiaus vasaros atmosferą ir kviečia susimąstyti: kas gali paskatinti mus įveikti savo baimes, susikaustymą bei įpročius ir, kai gyvenimas nebeteikia džiaugsmo, priversti išsukti iš įprasto kelio? Įsivaizduokite – nepažįstamas žmogus išgelbsti jums gyvybę mainais už pasižadėjimą daryti viską, ko tik jis pareikalaus... jūsų paties labui. Priremtas prie sienos sutinkate ir atsiduriate padėtyje: regis, viskas ima slysti iš rankų... Jūsų gyvenimas – nebe jūsų valioje, tačiau daugeliu atžvilgių gerokai įdomesnis nei anksčiau! Vis dėlto pamažu apninka abejonės: ko iš tikrųjų siekia tas žmogus, kuris kišasi į jūsų gyvenimą? Kas jis toks? Ir kas tie paslaptingi jo aplinkos žmonės?

Asmeninė nuomonė:
 Mano nuomonė ši knyga tinka tikrai ne visiems, tai ne romantinė istorija, tai labiau motyvacinė knyga. Kai pradėjau skaityti knyga nebuvo labai įtraukianti, nes tai buvo pirmoji mano tokio tipo knyga, bet paskui pajutau ryšį ir perskaičiau per keletą dienų. Knygoje veiksmas vyksta iš vaikino pusės, kas yra kiek kitaip, bet puikiai tinka. Visas pasakojimas leidžia pačiam susivokti, ko nori gyvenime, duoda pasitikėjimo savimi patarimų. Knyga puikiai dėsto tai, kad visi esame lygus. Nenoriu labai išpasakoti knygos turinio, bet pabaiga tikrai bus netikėta! Knyga, kurią verta paskaityti, jei trūksta patikėjimo savimi:)


Įrašą rašė Lelytė

2020-11-09

Ką praleidau, kol miegojai

 Ką praleidau, kol miegojai

Colleen Hoover

Aprašymas:

„– Kokia jūsų tobulos santuokos paslaptis?

Senolis pasilenkė ir labai rimtai į mane pažvelgė.
– Mūsų santuoka nebuvo tobula. Jokia santuoka nėra tobula. Buvo laikai, kai ji beveik nuleido rankas. Ir dar daugiau kartų aš buvau netekęs vilties. Mūsų santuokos ilgaamžiškumo paslaptis yra niekada nepasiduoti abiem vienu metu.“
Kvin susipažįsta su Grehemu nelaimingiausią savo gyvenimo dieną. Būtent tada, kai atrodo, kad visas pasaulis tuojau subyrės į šipulius, įsižiebia viltis patirti tikrą meilę.
Tačiau prabėgus keletui nuostabių santuokos metų Kvin ir Grehemo laimė ima aižėti. Užgniaužtos nuoskaudos, neišsakytos mintys ir tyla kasdien juos gramzdina vis gilyn, kol galiausiai ima atrodyti, kad išeities tiesiog nebėra. Kvin ir Grehemas žino, kad tolesnį jų gyvenimą gali nulemti vos vienas sprendimas, kuris arba taps išsigelbėjimu, arba viską užbaigs. 

Asmeninė nuomonė:

Tai knyga tapusi "New York Times" bestseleriu. Manau, tai tokio tipo knyga, kuria reiktų perskaityti tiems kurie jau kitaip žiūri į gyvenimą, planuoja kurti šeima. Knygoje pasakojama apie problemas kurios gali ištikti porą, kad kartais kitos išeities be išsiskyrimo nėra, kaip reikia tarpusavy kalbėtis ir spręsti problemas. Mes bendras šeimos problemas laikome savyje ir į artimą žmogų žvelgiama lyg į svetimą, kartais reikia susitaikyti su tuo, kad kai kurie dalykai išeities neturi. Labai patiko, kad knygoje buvo rašoma skyriais, vienas skyrius apie dabartį ir kitas apie praeitį. Taip pat apkalbami santykiai su tėvais, kad tiems, kad nenori vaikų Dievas duoda, o kas be galo jų nori nesugeba turėti. Tai labai sukrečianti knyga, perskaičius dar ilgai apie ją mąsčiau, ar gali būti, kad ir mane užklups tokia problema, kaip susitaikyčiau su tuo. Patariu paskaityti tiems, kam tai aktualu, įdomu ar patinka sukrečiančios knygos. 


 

Įrašą rašė: Lelyte

2020-10-28

Atnaujinimai

  Artėjantis žaidimo atnaujinimas gąsdina, bet tuo pačiu ir domina paneles. Šiame įraše apžvelgėme būsimus atnaujinimus, apklausėme paneles ir pasidalinome jų nuomone čia. 


ŽAIDIMO DIZAINAS:
Vienas pirmųjų dalykų, kuriuos pamatysite įėjus į naująja panelę - pasikeitęs žaidimo dizainas. Ir pasikeitęs ne tik dizainas, bet ir pats žaidimas. Susigaudyti žaidime prireiks laiko, nes daugumą dalykų pakeitė kiti, o atsiradę nauji dalykai kelią sumaištį. 

Taigi kaip matome atsirado naujos mėlynos energijos, jų reikia teisėjaujant grožio konkurse. Vip parduotuvė pakeitė vietą, dabar ją galima rasti prie laimės rato. Drabužinė, būstas ir gyvūnėliai taip pat pakeitė vietą, juos dabar galima rasti paspaudus ant namo ikonėlės. Dolerius gauti dabar bus kaip niekad sunku, nes jų gaunama tik teisėjaujant/dalyvaujant grožio konkurse, susirenkant iš būsto, pereinant lygį, iš laimės rato, dienos užduočių (visas įveikus gaunama smaragdų). Smaragdai rinksis taip pat sunkiau, nes jų bus galima gauti tik iš dvikovų.
Energiją skirtą dvikovoms galima bus kaupti iki 99vnt, tad jei turite daugiau, jos bus konvertuotos į mėlynasiąs. 
Statistikų kėlimosi būdas nepasikeitė, pasikeitė tik jų ikonėlės. Pasiekus 200k dolerių ir 2000 mados taškų ribą kainos daugiau nekils, pasiekusioms šį limitą viskas aukščiau jo bus grąžinta, kad panelės susideliotų statistikas pagal naujas kainas. Kalbant apie statistikas, populiarumo priedus dabar gauti bus kiek paprasčiau, nes jie kainuoja dolerius, tačiau yra pasikeitę ne tik jų įkainiai, bet ir jų duodami priedai, bei veikimo laikai: 
30% veikia 8h - 5 safyrai, 
15% veikia 8h - 2 safyrai,
 15% veikia 4h - kainuoja dolerius (kainos priklauso nuo lygio)


Mieste taip pat neišvengta atnaujinimų. Vietoj FTV darbų pastato - Grožio konkursas. Panaikintas žvaigždžių namas ir kiaulė taupyklė, nors, manau, šitų dalykų niekas ir nepasiges bei panaikinti vaikinų klubai. Dabar kelias link sužadėtuvių bus daug lengvesnis. Gaila, bet dovaną galima nusiųsti tik už safyrus, todėl, manau reik atsisveikint su apranga iš pasiekimų už dovanas...




DIENOS UŽDUOTYS ir LAIMĖS RATAS:

Atlygiai už visas užduotis yra doleriai (pagal lygį), o įvygdžius visas užduotis prizas - 10smaragdų.
Dienos užduotis galite pamatyti paveikslėlyje ↓

Laimės rato prizai išliko beveik tokie patys: mados arenos energijas pakeitė grožio konkurso mėlynosios energijos.

GROŽIO KONKURSAS:
Atsinaujinus žaidimui mūsų mylimas FTV darbų pastatas pranyks ir vietoje jo išdygs kitas, visiškai kitokios paskirties pastatas. Jame reiks vertinti arba būti vertinamam pagal aprangą. Manau, šis konkursas yra šiokia tokia nesėkmė, nes bandyta sumaišyti MA su kitu žaidimu "Covet Fashion".
Dauguma panelių net nežiūri į temą, o kūrėjai gerai neapgalvojo viso veikimo. Priešininkės gali būti bet kokio lygio (pvz.: 5lvl vs 36lvl), kas yra labai nesąžininga mažesnio lygio atstovei.

Visgi po atnaujinimų tai yra pagrindinis dolerių gavimo šaltinis. Dolerių gausi tiek teisėjaudama, tiek laimėdama, tik reikia nepamiršti jų susirinkti iš skilties "Rewards and challenges", kur yra rašoma visa tavo dalyvavimo istorija.
Jog galėtum teisėjauti, tau reikės Grožio konkurso (mėlynųjų)  energijų. Jos atsistato kas 15min. 

Teisėjaudama gauni dolerių (suma priklauso nuo lygio) ir 2 Grožio konkurso bilietėlius,  kurių tau prireiks, jog galėtum varžytis/dalyvauti. Surinkus 99 bilietėlių limitą turi juos išleisti dalyvaudama konkurse, nes kitaip nebeleidžiama teisėjauti.


TEISĖJAVIMAS:
Paspaudus „Teisėjauti“ tau išmes dvi žaidėjas. Turėsi 20s pasirinkti (paspausti ant žaidėjos), kuri geriau apsirengė pagal temą.
Kai išsirinksi tau labiau patinkančią panelę, išmes abiejų žaidėjų profilius ir tavo atlygį.


DALYVAVIMAS:
Dalyvavimas kainuoja vieną bilietą, kurį laimi teisėjaudama. Tada turi sulaukt žaidėjos, su kuria varžysies, ir žaidėjos, kuri teis.
Kai teisiantis žaidėjas pasirinks, jums išmes rezultatus: žalia reiškia laimėjai, raudona - pralaimėjai. Jei laimėjai, gausi dolerių. Kas tave teisia išlieka paslaptimi...


MADOS ARENA:
Mados arenoje irgi atsirado pilna naujienų. Nebebus galima pasirinkti priešininkės, kovosime prieš tą patį lygį, todėl tokių dalykų, kaip mažo lygio panelių su dideliomis statistikomis, nebebus. 

Oranžinės energijos  yra skirtos kovoti mados arenoje. Gali užsidėti prieš kovą POP priedų arba pasikelti statistikas.

 
Priešininkė, vienodo lygio žaidėja, parenkama automatiškai, pasirinkti negalima. Laimėtoja žalia. 
Energija kaip ir senėsnėje versijoje atsistato kas 15 min. (Kažkiek neteisinga, kad fotosesijose gaudavom 2 smaragdus kas 10 min, o čia gausim 1 kas 15min...)
Laimėjus atlygis = 1sm ir patirties taškai.  

Pralaimėjus arba lygiųjų atveju atlygis = 1 - 2 sm dulkės.

Surinkus 10 smaragdų dulkių, jas automatiškai iškeičią į 1 smaragdą. VIP parduotuvėje  gali pasižiūrėti, kiek jau turi surinkus dulkių.

LAIMINGOSIOS KORTOS: 
Laimingųjų kortų atlygiai kiek pasikeitė. Po atnaujinimų bus galima laimėti: smaragdų dulkių, dolerių, rūbų, energijų, POP priedų, grožio konkurso bilietų bei safyrų.

PODIUMAI ir KONKURSAI:
Pasikeis ir visi podiumai, panelės jau surinkusios visus trofėjus vėl turės tikslą juos rinkti, tačiau jau nevisai tokiu pat būdu kaip anksčiau. 
 Prieš atnaujinimą surinkti trofėjai taip pat niekur nedings, jie bus matomi žaidėjo profilyje, skiltyje „Apie“ kartu su naujaisiais „Mėnesio podiumo“ trofėjais.

NAUJI KONKURSAI:
Mados arenos konkursas - laimėtojos nustatomos pagal pergalių skaičių Mados arenoje. Atsinaujina kas savaitę antradienį. Varžomasi tarp tam tikro lygio žaidėjų, todėl yra didesnis šansas laimėti.
„Beauty pageant“ a.k.a Grožio konkursas - laimėtojos nustatomos pagal pergalių skaičių Grožio konkurse. Atsinaujina kas savaitę antradienį. Varžomasi tarp tam tikro lygio žaidėjų, todėl yra didesnis šansas laimėti.
Šiuos konkursus laimėti turi galymybę visi, tad, manau, šis atnaujinimas buvo į naudą.

Mados arenos ir Grožio konkursų prizai (bonusai) priklauso nuo panelės lygio (karūnos):







Mėnesio podiumas- laimėtojos nustatomas pagal profilio reitingą. Atnaujinamas kas mėnesį, balsavimas toks pat kaip ir bet kokiame podiume, tik nėra neigiamo vertinimo. Balsavimas nekainuoja nieko.
 Tiesa, komentarus rašyti bus daug sunkiau (ne tai, kad sunkiau, bet LABAI nepatogu), nes jie jau nebe apačioje, o juostoje viršuje. 

Prizai:



KLUBAS:
Klubuose pasikeitimai tikrai dideli. Panaikinti/pridėti trofėjai, pasikeitę įgūdžiai ir panaikinti modelių talentai. Dabar maksimalus klubo lygis bus nebe 200, o 350, o, kad užkelti klubą iki maksimalaus lygio, reikės pakloti tikrai daug resursų...
Ateityje superpanelės komanda planuoja dar didesnius pasikeitimus klubuose, tad nežinia ko dar tikėtis...

Panaikinti trofėjai: maximali (oranžinė) energija, greitesnis (oranžinės) energijos atsistatymas, daugiau dolerių mados dvikovose. 

Nauji trofėjai:
Maximali grožio konkurso (mėlynoji) energija  

+3             +2             +1


Greitesnis energijos atsistatymas: grožio konkurso (mėlynosios) energijos taškai auga greičiau:

3min.        2min.        1min


Daugiau dolerių iš teisėjavimo ir dalyvavimo grožio konkurse:

+15%    +10%    +5%

Klubo įgūdžiai: paliktas tik svetingumas, o populiarumas išskaldytas į atskiras dalis.
 

GROŽIO SALONAS:
Grožio salone neatsirado labai didelių pasikeitimų, tačiau buvo pridėti kai kurie seni, laikini bruožai ir šukuosenos. Jie yra prieinami visoms žaidėjoms, jų kainos yra nemažos, tačiau prieinamos.
Išsisaugojant pakeitimus grožio salone nebereikia susimokėti 100 dolerių mokesčio.
No description available.

PREKYBOS CENTRAS:
Prekybos centro, pasikeitimai irgi neaplenkė. Visi rūbai suskirstyti pagal kategorijas, o visos smaragdų kainos perskaičiuotos į dolerius. Deja, kas prisipirko daiktų už smaragdus, jie nebus grąžinti. Manau, labai gerai, kad iš rūbų parduotuvės galima nueiti tiesiai į baldų, tai sutaupo laiko ir nereikia blaškytis.


Tiek drabužių, tiek baldų parduotuvėse galima peržiūrėti daiktus, kurie atsirakins kitame lygyje. Taip pat, jei nėra noro laukti, galima juos atsirakinti už 20 safyrų.


BUTIKAS
Butike galima rasti laikinąsias kolekcijas. Gaila, bet viskas jose kainuoja vien mėlynuosius ir žaliuosius akmenėlius. Vienu metu galima prekintis trejose parduotuvėse, aišku, dvejos yra užrakintos ir joms atrakinti reikia leisti safyrus ir smaragdus, tačiau kolekcijas galima peržiūrėti ir neatrakinus (mano nuomone, labai vertinga funkcija). Taip pat galima pakeisti visas kolekcijas, tačiau už tai irgi reikia mokėti.
Kolekcijos nemokamai atsinaujina kas savaitę.


DRABUŽINĖ:
Atnaujinta drabužinė suteikė džiaugsmo (bent jau man). Džiugino ne tik naujoviškas kambarys (ankstesni tapetai, grindys ir užuolaidos buvo paimti iš gilios senovės...), bet ir naujos funkcijos. Kaip ir parduotuvėje, viskas išskirstyta į kategorijas, galima bus ieškoti rūbų pagal spalvas, bet svarbiausia atsiras archyvas. Net nenusakysiu, kiek turiu nereikalingų rūbų, kurie maišosi mano lėlytės spintoje, todėl ši funkcija bus tikras išsigelbėjimas. Taip pat kita funkcija "mėgstamiausi" irgi labai palengvins žaidimą, nebereiks ieškoti dažnai nešiojamų rūbų. Tik gaila, kad į mėgstamiausius galima sudėti tik 10 rūbų, o netyčia įdėjus gerą rūbą į archyvą reiks jį ištuštinti visiškai...

VAKARĖLIŲ CENTRAS:
Pagaliau, po ilgo laukimo atsidarys vakarėlių centras. Deja, bet misijos ir jų atlygiai bus pasikeitę... Nebegausim nei dolerių, nei smaragdų, kas mano nuomone, yra labai neteisinga. Naujoje versijoje ir taip sunku bus gauti šių resursų, o vakarėliai būtų buvęs vienintelis išsigelbėjimas...
Vakarėlių laikas sutrumpėjo nuo 8 iki 4 valandų, o per dieną galės vykti iki 6 vakarėlių, tačiau jie negalės dubliuotis (na, bet žinom, kad tiek daug vakarėlių vienu metu lietuviškame MA nevyksta). Vakarėlio rengimo užduotys nesikeis ir (tikriausiai) kainos nemažės.

MISIJOS:
Vestuvėse yra ne tik individualios bet ir bendros misijos. Jų įvykdymo limitas 30min.
Atlygiai - mados taškai. 

Bonusai kas 15min. gali būti oranžinės ir mėlynos energijos, populiarumo priedai.

Individualios misijos gali būti tokios, kaip: nusifotografuoti su gyvūnėliu, parašyti komentarą kitos žaidėjos profilyje, atlikti veiksmą su vaikinu/sužadėtiniu, apsilankyti facebook puslapy.

Bendros misijos gali būti tokios, kaip: gauti mados taškų perkant daiktus, teisėjauti grožio konkurse, laimėti mados dvikovas, sunaudoti populiarumo priedus.

Misiją reikia per trumpą laiką įvykdyti gana nemažai kartų, tad visos dalyvės turi turėti prieš vakarėlį pasipildžiusios resursų (dolerių, energijų ir t.t.), jei nori gauti atlygį.



Interviu su Riha:
 
 Kas labiausiai patiko/nepatiko šiuose atnaujinimuose?
 Labiausiai patiko drabužinė ir atnaujintas prekybos centras. Taip pat butikas, tik jo minusai tokie, kad viskas už smaragdus arba safyrus, negali pats pasirinkti kokias kolekcijas atrakinti: gauni 3 savaitei laiko, viena nemokama, kita 20 smaragdų atrakinti, o trečia 20 safyrų - tai, mano nuomone, gan nesąžininga. Taip pat sunervino, kad baldai, panelės/vaikino bei gyvūnėlių drabužiai, kainavę smaragdus, dabar kainuoja dolerius, tai merginos, kurios išleidusios daug smaragdų, yra šiuo atveju nuskriaustos. Dar vienas minusas -  oranžinės dvikovos, kadangi negali pasirinkti prieš kokių statistikų kovosi, tai, mano atveju, bus daug pralaimėjimų, kadangi turiu 37 lygį ir mažas statistikas, tai greitai ten bankrutuosiu, nes vienintelis būdas užsidirbti smaragdų yra dvikovos ir visų dienos užduočių atlikimas.
 
 Tavo manymu, kas buvo vertingiausia atnaujinimuose?
 Toms, kurios nesusižadėjo, visas procesas bus žymiai spartesnis, kadangi labai pamažino skaičių, kurį reikia surinkt 😀 Širdelės berods. 

Ką žaidėjos (-ai) keistų atnaujinimuose? Iš to kiek žaidė po atnaujinimo, gal galėtų paspekuliuoti, koks žaidimas atrodys po laiko jų akimis? 
 Keisti tikrai reiktų daug ką labai, kadangi jau pasidarė visiškas pasityčiojimas ir pinigų melžimas iš žaidėjų. Aš manau, kad dauguma paliks žaidimą, nes bus tiesiog per brangu toliau tęsti žaidimą.

Kalbant apie sužadėtuves ir vestuves: 
Kokios užduotys bus? Kiek viskas kainuos? Ką bus galima įsigyti jas rengiant?
 Nedalyvavau ir ten nerengiu, tik žinau, kad 1000 vietų kainuoja 250 safyrų. Labai tikiuosi, kad bus pigiau (taip taip aš naivi) arba papildomi priedai užduotims nekainuos po 30k dolerių, nes jų ten yra ryškus deficitas.
 
 Gal gali plačiau papasakoti, kaip vyksta tas grožio konkursas dvikovų metu, kuomet laimi "gražesnė panelė". Kaip tai vyksta ir kaip į tai žiūri?
 O jezau, tas konkursas yra visiška nesamonė... Aš ten esu 12 lygio ir už pergalę konkurse gaunu 86 dolerius 🙂 už pralaimėjimą negaunu nieko. Už kitų merginų vertinimą po 60 dolerių ir 2 kuponus (jei jie taip vadinasi), kurie yra naudojami dalyvavimui konkurse. Ten būna tema, pagal kurią reikia rengtis, bet sakykim iš 11 panelių apsirengusios pagal temą būna 4 🙂 Tai merginos, kurioms statistikos kainuos 200k dolerių, kad ir aukštesnio lygio, taupysit jaučiu mėnesį 🙂 Nes ir 2k mados taškų pririnkt nebus taip paprasta .
 
 Dauguma sako, kad tai visai kitas žaidimas nei dabar, kaip tu tai vertini? Ar prisitaikei prie versijos?
 Priprast kaip ir pripratau, bet žaidimas iš tiesų visai kitas, ir labai bijau pereiti su savo lietuviška Riha į ten 🙂 Nes kaip sakiau, pasijaus ryškus smaragdų ir dolerių trūkumas man...
 
 Kokių atnaujinimų galėjo nebūt? Gal ko trūksta ar kaip tik per daug? 
Galėjo nenaikinti FTV: fotosesijų, darbo ir modelių.. Nes tikrai jų trūksta. Sakykim, kad grožio konkursas galėtų būti kaip karnavalo žaidimas, o ne pagrindinis dolerių šaltinis, nes tikrai ten uždirbami centai... Taip pat būsto ir paprasto podiumo galėjo nenaikinti ir žvaigždžių namo... Tikrai trūksta šių dalykų.
 
 Gal turi patarimų kaip greičiau prisitaikyti žaisti atnaujintą versiją? Kokių klaidų nedaryti?
 Kuo skubiau kelkitės per MA statistikas, taip pat aukokit dolerių ir maksimaliai kiek ko galit į klubo fondą, nes ten reikės iškelti klubą iki 350 lygio, o jo kėlimo kainos liko tokios pat.

Nuomonė iš tarptautinės versijos (daugiau išsamių nuomonių gauti nepavyko):

Man šis atnaujinimas nelabai patiko. Aišku, yra ir gerų dalykų: spintos archyvas, vaikinų atnaujinimas...
Bet dauguma kitų atnaujinimų man nepatiko. Aš už strateginį žaidimą, o čia strategijos nėra.  
Tu neturi daug šansų laimėti Mados Arenoje ar grožio konkurse nebent esi aukštesnio lygio, bet kažkaip reikia būti viename lygyje kurį laiką, kad pasikeltum statistikas reikalingas Arenai, o joje, net negali pasirinkti sau oponentės...   
Butike visos laikinos kolekcijos kainuoja brangakmenius, o grožio salone atsirado keletą naujų bruožų ir šukuosenų, bet jie nėra labai įspūdingi ir vėl gi, kainuoja brangakmenius. 
Manau, 4 valandų vakarėliai yra daug geriau, pati jau kurį laiką nesiprašau į juos, nes negaliu sėdėti prie kompiuterio ištisą naktį dėl laiko skirtumo (aš iš Australijos). 

Paklausus ką darys žaidėjai po atnaujinimo Evianne atsakė: 
Manau, viena pusė žaidėjų išeis (todėl gali būti, kad žaidimo komanda viską atstatys, bet šansai labai maži...), o kitai pusei žaidėjų iš pradžių atnaujinimas patiks, nes viskas kitaip, nauja, bet po to, kai žaidėjai pabandys varžytis arenoje, balsuoti, komentuoti ir supras, kaip sunku laimėti grožio konkursą, manau, jie nemėgs naujojo žaidimo taip pat, kaip ir aš. Žinau, man nebus taip sunku grožio konkurse tarptautinėje versijoje, nes esu aukšto lygio, tačiau ne kiekviena žaidė taip ilgai ir ne kiekviena turi prikaupusi tiek daug rūbų. Vis dėl to, galiu konkuruoti prieš 5-6 lygio paneles ir tai nėra sąžininga jų atžvilgiu. 
Iš tiesų, nesu tikra ar liksiu žaidime po atnaujinimo. Bandysiu surasti kažką, kas man patiktų naujoje MA, bet nesu tikra ar galėsiu... 
-Evienne

Tai tiek. Ką manote jūs apie atnaujinimus? Parašykite komentaruose!