2021-03-26

Teleporteris

Labai daug kas skundėsi, kad su teleportu sunku, o man jis vienas iš mėgstamiausių. Tai šiek tiek pateikiu strategijų ir kaip mąstyti, kad palengvėtų reikalai.

Įvardindama langelius jų koordinates nurodysiu pirma sakydama eilutę, o po to stulpelį. Pvz.:  raudonai pažymėtą langelį vadinsiu (7;5)




Ką reiškia sutartiniai ženklai:

? - bent viename langelyje aplink (ribojasi su ? langeliu) yra prizas. (Taškais pažymėtuose langeliuose gali būti prizas);

- iš langelio paėmei daiktą;

- jokiame langelyje aplink (ribojasi su X langeliu) nėra prizo. (Taškais pažymėtuose langeliuose nėra prizų);



Strategija:


  1. Pradėti siūlau nuo langelių pažymėtų raudonais taškais. 

Kodėl? Jie yra pakankamai arti krašto, kad būtų lengvą susigaudyti ir atidengia daugiausiai ploto. Žaliais taškais pažymėti langeliai yra taip pat geri, tačiau neatidengia tiek daug ploto. Tik nepradėkit vidury lentelės - bus sunku, nebeaišku tada į kurią pusę lėkt.




  1. Kas toliau? 

Kartais labai pasiseka atspėti iš pirmo karto. Džiugu. Tačiau kartais lentelės kampas atrodo taip:

Tokiu atveju:

  1. Galima eiti į kitą kampą, tačiau tikėtina, kad ten bus tas pats

  2. Galima pasilikti čia ir spėti. Tuomet orientuojamės į kampinį langelį [ (1;1) (1;10) (10;1) (10;10) ] Spėjam vieną iš pažymėtų langelių. 33%, kad atspėsim) 



  1. Kas toliau? Anksčiau ar vėliau paimsim prizą iš kampo. Vėliau mūsų tikslas - atidaryti didesnį plotą. Todėl spaudžiam bet kurį langelį iš pažymėtų.

 

  1. Vėliau nieko labai nebepribursi - bandome naudotis žiniomis, kurias turime. Viskas priklauso nuo mąstymo. Kaip tai veikia? Matome X - žinome, kad aplinkui prizo nėra. Jei netoli yra klaustukas, suvedame juos abu.


Pavyzdžiai: 


Pirmas.

Pavyzdžiui, situacija tokia. Orientuojamės į apibrauktą langelį (5;5). Matome nemažai X ir yra 100 % galimybė gaut prizą. Pabandykit pačios nuspėti.




Aš tikiuosi, pavyko atspėti. Painu, nes reikia naudoti vaizduotę, bet reikia paplušėti, norint gauti viską. 

Kryžiukais pažymėta, kur negali būti prizas, nes aplink X nebūna. Žalias taškas = prizas.




Antras.

Vėlgi pabandykit pažiūrėti, kur gali slėptis prizas. Orientuojamės į apibrauktus langelius. Prie dviejų langelių yra 50% galimybė atspėti (t.y galima rinktis du langelius), kitur atspėti 33% (galima rinktis tris langelius)



Kryžiuku pažymėta, kur prizo būti negali. Žali taškai reiškia, kur prizas galimai yra.




Nesu aš čia kažkokia stebukladarė ar ekspertė. Bandau vadovautis logika ir visada įsivaizduoti, kurie langeliai “laimingi”, o kurie - ne. Ne visada pasiseka ir daug kur reikia tiesiog sėkmės, nes šimtaprocentinis variantas neegzistuoja. 


Su klausimais galit rašyti man.

Gervazija